top of page

Hur påverkar AI språkbranschen?

Uppdaterat: 18 aug. 2023

Det är det förmodligen ingen som vet ännu, men låt oss spekulera lite och diskutera ämnet "Språk & AI" under en eftermiddag tillsammans.


I samband med Språkföretagens årsmöte den 14 september bjuder vi in till en eftermiddag med inspirerande och kunniga föreläsare samt till möjligheten att nätverka med kollegor från tolk- och översättningsbranschen.


Vi börjar klockan 14:00 med kaffe och sedan en kort introduktion av Språkföretagens ordförande Anne-Marie Colliander Lind. Hon berättar om trender från vårt närområde och redovisar bl a statistik från tolkuppdrag i Sverige.

Florian Faes, grundare av Slator, fortsätter med att ge en överblick av hur AI och stora språkmodeller påverkar den globala språkbranschen och berättar om vilka företag som ligger i framkant när det gäller att inkludera AI i sitt tjänsteutbud. (Presentation på engelska.)

Sibbe Silvén, från Bright Mind Agency, som ägnat sig åt att förstå AI sedan 2011, säger sig vilja rida på vågen av digital transformering och inte bli dränkt av den. AI påverkar flertalet branscher just nu och Sibbe ger en presentation full av energi och värde. En föreläsning som gör att du går från osäker till inspirerad och engagerad.


Eftermiddagen avslutar vi med att fortsätta diskussionerna över något gott att dricka med tilltugg.

Välkommen att anmäla dig här.


Rabatt!? Är du medlem i Språkföretagen, SFÖ-SAT eller FAT (eller annan branschorganisation)? Kontakta oss för att få din rabattkod.


53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page