top of page

Vilken start på 2019!

Uppdaterat: 29 dec. 2021

UTBILDNING

Språkföretagen rivstartade det nya året med en mycket spännande utbildning i Assertive Communication! Kursledaren Korinne LePage introducerade många bra verktyg som de 18 deltagarna nu kan använda i sitt dagliga arbete och i utmanande kommunikationer. Eftermiddagen avslutades med ett trevligt mingel.


BRANSCHSTATISTIK

Språkföretagen är medlem i EUATC som är paraplyorganisationen för alla nationella branschorganisationer för översättningsföretag i Europa.

Varje år gör EUATC en marknadsanalys som baseras på frivilligt inlämnade uppgifter från tolk- och översättningsföretag i respektive land. För att analysen ska bli så komplett som möjligt så uppmanar vi alla tolk- och översättningsföretag att delta i undersökningen och bidra med sin information, i den utsträckning som man kan.​ Alla som deltar får också ta del av det sammanställda resultatet.

TOLKUTREDNINGEN

Den 11 november 2018 presenterades den statliga tolkutredningen ”Att förstå och bli förstådd – ett reformerat regelverk för tolkar i talade språk” för regeringen. Språkföretagen har under utredningen varit remissinstans tillsammans med många andra branschorganisationer. I det 729 sidor långa betänkandet finns en rad oroväckande slutsatser och förslag om bland annat ett förstatligande av tolktjänster i Sverige. Språkföretagen kommer inom kort att publicera en egen studie och bemöta utredningen i en debattartikel.


På snart återhörande!


Anne-Marie Colliander Lind

Styrelseordförande Språkföretagen4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page